ASC- Aquaculture Stewardship Council

ASC- Aquaculture Stewardship Council

Met de toenemende groei van de wereldbevolking en de druk op de (wilde) visbestanden zal gekweekte vis in de toekomst een zeer belangrijke rol spelen. Zo wordt verwacht dat in 2018 meer kweekvis dan wild gevangen vis geconsumeerd zal worden. Viskwekerijen behoren daarom tot het snelst groeiende voedselproductiesysteem ter wereld.

ASC is een jonge organisatie zonder winstoogmerk, opgericht in 2010 door het World Wide Fund for Nature (WWF) en The Sustainable Trade Initiative (IDH). De ASC standaard is gebaseerd op de regels van de MSC (Marine Stewardship Council) en kent één wereldwijde standaard per vissoort.

Ja, ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Duurzame kweek

ASC heeft het doel om Aquacultuur te hervormen naar ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid met behulp van efficiënte marktwerking die waarde creëert in de hele keten.

Traceerbaarheid: van de bron... via producent... tot consumentBRON


PRODUCENT


FABRIKANT


HANDEL


CONSUMENT

VOOR WIE

Ondernemingen met maximaal 50 voltijdsmedewerkers (FTE) of maximaal € 1.000.000 totale omzet (verkoopwaarde) aan eindproducten met visingrediënten kunnen zich aansluiten bij ons ASC groepscertificaat . Hiermee worden belemmeringen als veel administratie en hoge kosten weggenomen en kunt u zich concentreren op uw onderneming.

DuraCert® biedt u de mogelijkheid tot ASC groepscertificering, dé makkelijke en goedkope mogelijkheid voor ASC-certificering. Ook heeft u mogelijkheid om uw ASC-groepscertificaat uit te breiden met het ASC-keurmerk. Wilt u vrijblijvend meer informatie ontvangen? Vul dan uw gegevens in!