Keurmerken

Wereldwijd zijn er een aantal keurmerken die de verantwoorde en duurzame herkomst van materialen garanderen. De bekendste keurmerken voor hout- en houtvezelproducten zijn FSC® en PEFC,  MSC en ASC voor visproducten en RSPO voor palmolie.

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en duurzaam

De keurmerken kenmerken zich doordat zij altijd rekening houden met de drie pijlers van duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO). Als uw bedrijf kiest voor het voeren van een keurmerk, dan laat u hiermee zien dat u rekening houdt met de samenhang tussen sociale-, mileu- en economische aspecten.

Onafhankelijk

Zowel FSC, PEFC, MSC, ASC als RSPO zijn onafhankelijke keurmerken waarbij een derde partij de controle bij bedrijven uitvoert. Hierdoor bent u ervan verzekerd dat er altijd een onafhankelijk oordeel gegeven wordt over de naleving van de regelgeving. Ook DuraCert heeft geen banden met andere bedrijven of leveranciers in het kader van deze keurmerken zodat ook uw bedrijf een onafhankelijke partner heeft voor uw certificering.

Non-profit

Onze keurmerken hebben geen winstoogmerk en zijn een non-profit organisatie. Alle gelden die bij de organisaties terecht komen worden gebruikt om de organisatie mee in stand te houden en om de ontwikkeling van verantwoord en duurzaam beheerde bossen en visserijen mee te stimuleren.