MSC CERTIFICERING

Marine Stewardship Council

Het bekendste keurmerk voor duurzame visserij is de Marine Stewardship Council. Steeds meer visserijen laten zich erkennen voor hun duurzame visserij door certificering voor MSC. Het MSC logo wordt door bijna de helft van de consumenten herkent als het logo dat staat voor visserij die bijdraagt aan het behoud van de visbestanden wereldwijd.

Snel een MSC certificaat nodig?

Laat uw gegevens achter, dan bellen wij u snel terug.

Ja, ik ga akkoord met de privacy voorwaarden

Duurzame herkomst

Consumenten vinden het steeds belangrijker om te weten of de vis niet bijdraagt aan overbevissing en schade aan het milieu. Met de MSC certificering kunt u als bedrijf laten zien dat die vis afkomstig is van een duurzame visserij. Allen door u te laten certificeren voor een chain of custody certificaat kunt u het MSC-label gebruiken en wordt er door een onafhankelijke partij gecontroleerd of de vis daadwerkelijk van duurzame herkomst is.

Traceerbaarheid: van de bron... via producent... tot consumentBRON


PRODUCENT


FABRIKANT


HANDEL


CONSUMENT

VOOR WIE

Ondernemingen met maximaal 50 voltijdsmedewerkers (FTE) of maximaal € 1.000.000 totale omzet  (verkoopwaarde) aan eindproducten met visingrediënten kunnen zich aansluiten bij ons MSC groepscertificaat . Hiermee worden belemmeringen als veel administratie en hoge kosten weggenomen en kunt u zich concentreren op uw onderneming.

U krijgt na certificering de mogelijkheid om gebruik te maken van het MSC logo. Bijna de helft van de consumenten herkent het MSC logo en weet waar het voor staat. Op deze manier kunt u laten zien dat u duurzame visserij ondersteunt.