SAMEN ONDERNEMEN VOOR EEN DUURZAME TOEKOMST

MENGEN VAN FSC® & PEFC

29-10-2018

MENGEN VAN FSC® & PEFC
FSC-C016391 / PEFC/30-32-500

 

MENGEN MAG!

Beide keurmerken FSC® en PEFC staan het mengen met ander materiaal toe. Hiervoor hebben de keurmerken al geruime tijd mogelijkheden in hun regelgeving ingebouwd. Er worden wel eisen gesteld aan het materiaal dat bijgemengd wordt.

EISEN AAN BIJ TE MENGEN MATERIAAL

De keurmerken stellen beiden andere eisen aan het bij te mengen materiaal. Voor FSC wordt materiaal dat voldoet Controlled Wood genoemd, terwijl PEFC dit Controlled Sources noemt. Volgens PEFC voldoet FSC-gecertificeerd materiaal automatisch aan de eisen voor Controlled Sources. In het kort gelden de volgende vuistregels:

PERCENTAGE SYSTEEM

Het gecertificeerde product waarbij ander materiaal is bijgemengd mag alleen geclaimed worden met een percentage waarmee het gecertificeerde aandeel wordt uitgedrukt.               

Om gecertificeerde producten te kunnen claimen wordt een percentagesysteem toegepast. Dit kan bij beide keurmerken worden gebruikt door o.a. zagerijen, handelaren (met fysiek bezit van het materiaal) en timmerfabrieken.

Beide keurmerken kennen geen minimumpercentage dat als gecertificeerd geclaimed kan worden. Wel gelden er minimumpercentages voor producten die fysiek als gecertificeerd gelabeld zijn.

EENVOUDIGE HULPMIDDELEN

Om het percentagesysteem eenvoudig toepasbaar te maken heeft DuraCert praktische hulpmiddelen ontwikkeld. Vraag bij ons naar de mogelijkheden voor uw bedrijf.

 

Overzicht