PROGRAMME FOR THE ENDORSEMENT OF FOREST CERTIFICATION

PEFC KEURMERK

PEFC is een internationale non-profit organisatie die zich wijdt aan het promoten van duurzaam bosbeheer via onafhankelijke certificering.

PEFC werkt in de hele handelsketen, beginnend bij de bosbeheerder tot aan de eindconsument. Hierbij verzekert de certificering dat producten die gemaakt zijn van hout- of houtvezel op een duurzame en verantwoorden wijze geproduceerd zijn. Deze producten zijn door klanten en consumenten te herkennen door het bekende PEFC-label.

PEFC is een paraplu organisatie. Hierbij erkent het nationale certificeringsschema's die ontwikkeld zijn via een multi-stakeholder proces en toegesneden zijn op lokale prioriteiten en omstandigheden.

Met meer dan 38 erkende nationale certificeringsschema's en meer dan 275 miljoen hectare gecertificeerd bos is PEFC 's werelds grootste boscertificeringssysteem.

De 7 principes van duurzaam bosbeheer

  • Instandhouden van het bosareaal.

  • Bijdragen bij aan gezond bos.

  • Bos blijft een goed producerend bos.

  • Rekening houden met planten en dieren.

  • Respect voor de rechten van de lokale bevolking en van bosarbeiders.

  • Behouden van maatschappelijk belangrijke functies van het bos. 

  • Naleving van alle geldende wetgeving.

Chain of Custody

Om de garantie te kunnen geven dat hout- en houtvezel producten afkomstig zijn van duurzaam beheerde bossen, stimuleert PEFC de certificering van de handelsketen.

Chain of Custody certificering schrijft de regels voor die het mogelijk maken om gecertificeerd materiaal te kunnen traceren van het bos tot de consument en visa versa.

Nuttige links

PEFC International
PEFC Nederland

Meer informatie?

DuraCert is autoriteit op het gebied van PEFC certificering. Neem nu contact met ons op via +31(0)570620801 of stuur een e-mail naar info@duracert.com.