RSPO -
GECERTIFICEERDE, DUURZAME PALMOLIE

GROEPSCERTIFICERING

In 2004 namen een aantal palmolie-producerende bedrijven, sectororganisaties en ngo’s het initiatief om de palmolieproductie te verbeteren. Deze samenwerking leidde tot de oprichting van de “Rondetafel voor Duurzame Palmolie” (RSPO).
Wij bieden RSPO-groepscertificering aan onder het certificaatnummer SCS-RSPOSCC-000089. Ons licentienummer is 9-2889-19-100-00. Bekijk onze vooruitgang op www.rspo.org.

OVER RSPO

Palmolie is tegenwoordig in ontelbaar veel producten terug te vinden, maar is ook berucht om ontbossing van tropisch regenwoud. Om duurzame palmolie te kunnen aanbieden is het RSPO opgericht. Palmolie met het RSPO-keurmerk garandeert, dat minimaal 95% van de palmolie in een product duurzaam is geproduceerd. Zo mag RSPO-palmolie niet bijdragen aan het vernietigen van natuurbos en de leefomgeving van bedreigde diersoorten. Ook worden eisen aan het gebruik van pesticiden, het afvalwaterbeheer, energie en broeikasgassen gesteld en staat het respect van rechten van werknemers en de lokale bewoners centraal.

WAT IS DUURZAAME PALMOLIE?

  • Een antwoord op de groeiende wereldwijde vraag naar voeding;

  • ondersteunt betaalbare voedselprijzen;

  • ondersteunt het terugdringen van armoede;

  • beschermt sociale belangen, gemeenschappen en arbeiders;

  • Beschermt de fauna en flora.

VOOR WIE EN TOELATINGSCRITERIA

Een RSPO-certificaat is bedoelt voor palmolieverwerkers en –handelaars, fabrikanten van consumentengoederen en de detailhandel.

Bedrijven die jaarlijks minder dan 500 MT (metric ton) aan palmolieproducten gebruiken kunnen via een groepscertificaat een eigen RSPO-certificaat behalen. Ervaar hier meer over de voordelen van een groepscertificaat en het praktische verloop van het certificeringsproces.