WIE WIJ ZIJN

MISSIE

Door het aanbieden van onze diensten stimuleren wij het gebruik van wereldwijd erkende keurmerken die de verantwoorde en duurzame herkomst van producten garanderen.

Wij adviseren bedrijven bij het toepassen van certificeringseisen in hun bedrijfsprocessen. Eén van onze hoofdactiviteiten is het beheren van groepscertificaten. Hiermee maken wij het voor bedrijven mogelijk om op eenvoudige wijze gecertificeerd te kunnen worden.

Wij kiezen expliciet voor keurmerken die de verantwoorde en duurzame herkomst van producten garanderen. Alleen door een goede omgang met natuurlijke hulpbronnen kan onze toekomst en die van onze kinderen worden gewaarborgd. Wij denken dat de sleutel hiertoe ligt in een goede harmonieuze samenhang tussen ecologische, sociale en economische aspecten. Daarom gaan wij altijd met respect voor de natuur, mens en bedrijf met elkaar om. Onze jaarlijkse CO2-compensatie via Trees for All is hier een concreet voorbeeld van.

Wij zullen blijven streven naar het verbeteren van onze kwaliteit en blijven zoeken naar mogelijkheden om bij te dragen aan een goede toekomst voor mens en milieu. 

Wilt u meer over ons en onze bedrijfscode weten, klik dan hier.

 

Het team van DuraCert:

Bert de Jong
Hanneke Leeflang
Kees Roorda
Remco Polhuis
Sandra Spier-Schmitt

UW PARTNER IN CERTIFICERING

Sinds de oprichting van ons bedrijf in 2004 staan wij voor betrouwbare kwaliteit, waarbij klanttevredenheid en de bijzondere kenmerken van de gecertificeerde bedrijven ons uitgangspunt zijn. Ons team van vijf medewerkers beheert op dit moment ruim 650 groepscertificaten in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Denemarken. 

Naast het beheren van groepscertificaten adviseren en ondersteunen wij ook bedrijven op weg naar individuele certificering. Desgewenst helpen wij ook bij het onderhouden van het individuele certificaat. Ook ondersteunen we politieke besluitvormers en inkopers in overheden bij het implementeren van wetgeving over duurzaam inkopen.

Naast onze kennis van de keurmerken FSC®, PEFC, MSC en ASC, adviseren wij ook bij vragen omtrent de EUTR (European Timber Regulation).

WAAROM KIEZEN VOOR DURACERT®?


Wij houden van een pragmatische aanpak en helpen u resoluut bij het nemen van de juiste beslissingen tijdens het certificeringstraject. Aangezien onze groepsleden afkomstig zijn uit een breed scala van industrieën, hebben wij kennis van alle soorten bedrijven in de hele handelsketen van hout-, papier- (FSC® en PEFC) en visproducten (MSC en ASC).


WIJ ZIJN LID VAN

MVO Nederland

Wij zijn partner van MVO Nederland, een netwerk van bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen als vanzelfsprekend zien.


FSC International

Vanuit onze langdurige relatie met FSC zijn wij vanzelfsprekend ook partner van deze organisatie en ondersteunen wij de organisatie op het gebied van kennisdeling over standaarden.PEFC
Nederland

Ons lidmaatschap van PEFC Nederland biedt ons en PEFC de mogelijkheid om kennis en ervaringen op het gebied van de toepassing van de standaarden te kunnen delen.

ONZE MEDEWERKERS

 Bert de Jong

Bert de Jong

Groepsmanager, lead auditor en adviseur

bert@duracert.com
+31 (0) 6 21 583 390

Expertise:

kwaliteitsmanagement, veiligheids-, gezondheids-
en milieumanagementsystemen, bouwkunde en
civiele techniek, ISO 9001:2015

   Hanneke du Hen Leeflang

Hanneke Leeflang

Lead auditor en adviseur

hanneke@duracert.com
+31 (0) 6 25 184 821

Expertise:

bouwkunde, werkvoorbereiding, calculatie, ISO 9001:2015


Sandra Spier Schmitt

Sandra Spier - Schmitt

Lead auditor en adviseur

sandra@duracert.com
+31 (0) 6 29 223 713

Expertise:

financiële bedrijfsvoering, ISO 9001:2015

  Kees Roorda

Kees Roorda

Interne auditor en adviseur

kees@duracert.com
+31 (0) 6 20 030 356

Expertise:

bedrijfskunde, financiële administratie,   ISO 19011

  Remco Polhuis

Remco Polhuis

Lead auditor en adviseur

remco@duracert.com
+31 (0) 6 81 050 105

Expertise:

houthandel, houttechnologie, ISO 9001:2008